diumenge, 19 de desembre del 2021

LA BIBLIOTECA MÒBIL

 


Dins l'aula de 6è d'E.I. aquest trimestre hem posat en marxa la Biblioteca Mòbil.

El conte és un relat breu, de fets imaginaris, amb un desenvolupament argumental senzill (exposició-nus-desenllaç) amb una finalitat moral i recreativa que estimula la imaginació de l'infant.

Els infants s'identifiquen amb els personatges i projecten les seves pors, necessitats i fantasies. El conte ens mostra diferents comportaments humans: la mentida, la bondat, la por, el desig, la tristesa... Aquests comportaments ajuden al nin a resoldre petits conflictes i a identificar de manera conscient els seus sentiments, als que encara no sap posar nom.

La Biblioteca Mòbil va rodant per les cases dels nins i nines i dins ella hi troben el conte: El Peix Irisat, d'argument senzill on tracta de la importància de compartir. És per tenir-lo a casa durant uns dies i així poder-lo mirar, contar.... en fi, per a divertir-se i passar un moment únic i inoblidable.

El dia que retornen la Biblioteca també hi posen un conte escollit pel mateix infant, ja que serà ell qui ens ho contarà a la resta de la classe.

Perquè és important que els nostres infants descobreixin la literatura?

Perquè és una font de plaer i d'aprenentatge.

Perquè els hi permet compartir interpretacions, experimentar sensacions i emocions.

Perquè els hi permet gaudir de les sensacions que produeixen el ritme, la rima i la bellesa de les paraules.

Perquè els hi permet tenir cura dels llibres i contes.